BEI acorda Romaniei un imprumut de 360 de milioane de euro pentru facilitarea absorbtiei fondurilor europene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-economie-1Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a semnat vineri trei contracte, cu Ministerul Finantelor Publice, cu Ministerul Fondurilor Europene si cu Agentia Nationala de Achizitii Publice, prin care acorda Romaniei o finantare in valoare de 360 milioane de euro pentru proiecte prioritare in cadrul Programelor Operationale ale Uniunii Europene din perioada 2014 – 2020, informeaza AGERPRES.

Acesti bani vor fi folositi pentru acoperirea partiala a cheltuielilor efectuate de la bugetul de stat in contul contributiei nationale la investitiile orientate catre crestere din perioada de programare UE 2014 — 2020, in cadrul Programelor Operationale Competitivitate, Capital Uman si anumite axe prioritare din Infrastructura Mare.

Contractul de finantare a fost semnat de vicepresedintele BEI, Cristian Popa, si de ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

“Acesta este un acord-cadru care are dimensiuni europene, intrucat, dupa criza financiara, caderea importanta s-a resimtit la nivelul statelor membre UE. Acest acord va permite Romaniei sa beneficieze de programe, care sa duca la cresterea Produsului Intern Brut”, a declarat Cristian Popa, dupa semnarea contractului.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2