Beijing: Autoritatile vor sa creeze „canale de vant” pentru a combate poluarea

Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile din capitala chineza analizeaza posibilitatea de a combate poluarea atmosferica din oras prin instalarea a „sase canale de vant” cu ajutorul carora sa intensifice circulatia aerului intre periferie spre centru, transmite vineri EFE, preluand o informatie din Beijing News citate de Agerpres.

Institutul Municipal pentru Planificare si Arhitectura din Beijing studiaza planul de creare a sase canale de vant in patru zone diferite ale marelui oras si urmeaza sa-si publice concluziile inainte de sfarsitul acestui an. Proiectul are in vedere si limitarea inaltimii cladirilor, precum si diminuarea densitatii constructiilor astfel incat sa se realizeze mai usor miscarea maselor de aer.

Aceste masuri sunt extrem de necesare in contextul in care poluarea atmosferica din Beijing atinge de mai multa vreme un nivel periculos.

De exemplu, joi, concentratia de particule PM 2,5 — cele mai mici si mai periculoase intrucat patrund cel mai usor in plamani — a fost de 475 micrograme pe metru cub, in timp ce limita maxima recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este de numai 10 micrograme pe metru cub. Prin urmare, au fost din nou anuntate coduri de alerta dupa ce mai multe zile din noiembrie cerul orasului a fost curat, in perioada in care la Beijing s-a desfasurat summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific.

Pentru a indeparta smogul pe durata reuniunii, la care au participat, printre altii, presedintii SUA si ai Rusiei, s-a oprit activitatea a 10.000 de fabrici, s-a limitat productia la alte 39.000 si s-au retras din circulatie 11,7 milioane de vehicule. Imediat ce viata din Beijing si-a reluat ritmul obisnuit, poluarea extrema a redevenit o problema.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole