Belgia extinde beneficiile acordate navetistilor care se deplaseaza la serviciu cu bicicleta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Belgia a extins, joi, avantajele fiscale acordate navetistilor care se deplaseaza la locul de munca pe orice tip de bicicleta electrica, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Angajatorii din Belgia au posibilitatea sa-si rasplateasca angajatii care vin la serviciu pe bicicleta recompensandu-i financiar pentru fiecare kilometru pe care il strabat pedaland, in cadrul unui program prin care se promoveaza ecologismul si un stil de viata mai sanatos.

Navetistii pot beneficia de 23 de centi pentru fiecare kilometru pedalat intre locuinta si serviciu.

Noua modificare legislativa include bicicletele electrice care pot circula cu pana la 45 de kilometri pe ora. Pana in prezent erau acordate beneficii numai celor care puteau atinge maximum 25 kilometri pe ora.

“Vrem sa incurajam mersul pe bicicleta pentru navetisti, indiferent de tipul de bicicleta utilizat, din motive evidente”, a declarat ministrul de finante Johan Van Overtveldt intr-un comunicat, potrivit sursei citate.

In anul 2015, Belgia a achitat circa 93 de milioane de euro unui numar de peste 400.000 de utilizatori ai acestui program, cifra aproape dubla fata de cea inregistrata in anul 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2