Belgia inchide 18 ambasade si consulate pentru a face economii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

WFL_017Belgia va inchide 18 ambasade si consulate in intreaga lume pentru a face economii, a anuntat vineri Ministerul belgian de Externe, relateaza AFP citata de Agerpres.

”Sunt necesare reforme structurale pentru a permite ministerului sa continue sa-si asigure misiunile intr-un context de austeritate bugetara”, a explicat MAE belgian intr-un comunicat, in timp ce noul buget prevede realizarea unor economii de 11 miliarde de euro in decurs de cinci ani.

Masurile privind reteaua diplomatica belgiana se refera in principal la Europa, unde vor fi inchise ambasadele din Tallinn (Estonia), Riga (Letonia), Vilnius (Lituania), Ljubljana (Slovenia) si Nicosia (Cipru).

In Franta, sarcinile consulatelor generale din Lille (nord) si Strasbourg (est) vor fi preluate de Ambasada din Paris, cele din Koln (Germania) vor fi gestionate de la Ambasada din Berlin si cele din Geneva (Elvetia) — de catre reprezentanta permanenta belgiana de pe langa ONU din acelasi oras.

Activitatile diplomatice si consulare de la posturile inchise vor fi preluate de catre ambasadele prezente in tarile vecine.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2