Belgia: Prima audiere in justitie privind mandatul de arestare impotriva lui Puigdemont, la 17 noiembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prima audiere in fata jurisdictiei belgiene care va decide cu privire la punerea in executare a mandatului de arestare care ii vizeaza pe liderul catalan destituit, Carles Puigdemont, si pe patru dintre fostii sai ministrii, aflati la Bruxelles, a fost stabilita pentru vineri, 17 noiembrie, ora locala 14.00 (13.00 GMT), transmite luni AFP, citand o sursa judiciara, informeaza AGERPRES.

Audierea va avea loc in fata Camerei de Consiliu, plasata sub autoritatea tribunalului de prima instanta neerlandofon din Bruxelles.

Ea se va desfasura cu usile inchise, conform procedurii uzuale.

Cei cinci fosti oficiali catalani s-au predat duminica dimineata politiei judiciare federale din Bruxelles, unde au fost retinuti si ulterior eliberati conditionat de judecatorul de instructie.

Carles Puigdemont si cei patru fosti ministri au interdictie de a parasi teritoriul belgian, trebuie sa aiba o adresa fixa si vor fi obligati sa se prezinte ‘personal’ la orice convocare din partea justitiei si politiei, a precizat Parchetul din Bruxelles.

Camera de Consiliu urma sa se pronunte in urmatoarele 15 zile cu privire la punerea in executie a mandatelor de arestare emise vineri seara de justitia spaniola pentru ‘razvratire impotriva statului, rebeliune, deturnare de fonduri publice si nesupunere fata de autoritate’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2