Belgia: Record mondial la curatat cartofi – 522,8 kg intr-o ora

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cartofiO echipa de cinci persoane care dorea sa bata recordul mondial la curatat cartofi si-a indeplinit obiectivul sambata, la Bastogne (Belgia), la a doua tentativa – 522,8 kg intr-o ora, informeaza 7sur7.be citat de Agerpres.

Recordul era detinut din 1993 de cinci americani, cu 485 kg de cartofi curatati in 60 de minute. Echipa belgiana lucreaza la Maxim’s, cunoscut fast-food din Bastogne, si a vrut sa sarbatoreasca in acest fel cei 25 de ani ai firmei. Cei cinci au esuat la prima lor tentativa, din 8 noiembrie, cand au reusit sa curete “doar” 442 kg. Se pare insa ca a existat o eroare de calibrare a cantarului, asa ca patronul Didier Joris a anuntat ca vrea sa mai incerce o data. Si sambata recordul de peste 20 de ani a fost batut.

“Am vrut sa aducem recordul in Belgia datorita aspectului cultural. Este un gest cu atat mai simbolic cu cat incepe saptamana cartofilor prajiti si dupa ce s-a lansat o petitie pentru inscrierea lor in parimoniul UNESCO”, a spus Didier Joris, imediat dupa omologarea recordului mondial.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2