Beneficiarii romani au la dispozitie 2,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea fermelor, infrastructura si procesare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tarani-agricultoriBeneficiarii romani au la dispozitie peste 2,41 miliarde de euro din fonduri europene si nationale prin masura M4 „Investitii in active fizice” din PNDR 2014-2020, cele mai mari sume din total, aproximativ 1,19 miliarde de euro, fiind alocate pentru investitii in exploatatiile agricole, potrivit Autoritatii de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii.

Astfel, submasura (SM) 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” are prevazute 1,19 miliarde de euro, iar beneficiarii acestei masuri sunt fermierii, cooperative agricole si societatile cooperative agricole si grupurile de producatori constituiti in baza legislatiei in vigoare.

Sumele alocate pe SM 4.2 „Investitii in procesarea si marketingul produselor agricole” se ridica la 555 milioane de euro, iar beneficiarii sunt intreprinderi, cooperative si grupuri de producatori.

Pe SM 4.3 „Investitii pentru modernizarea infrastructurii agricole si forestiere”, fondurile alocate totalizeaza 671 milioane de euro, iar beneficiarii din sectorul agricol sunt unitatile administrativ teritoriale si asociatiile constituie conform legislatiei in vigoare, din sectorul silvic — persoanele juridice de drept privat/alte forme de organizare proprietari de padure sau asociatiile, iar pentru irigatii — organizatiile si federatiile ale utilizatorii de apa constituite din proprietari si utilizatori de terenuri.

Beneficiarii fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala au posibilitatea sa depuna proiecte pe noi masuri din PNDR 2014-2020 incepand cu 1 iulie 2015, toate ghidurile de finantare cu noile masuri din PNDR 2014-2020 fiind publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii si AFIR.

Noul program PNDR 2014-2020 insumeaza 9,46 de miliarde de euro, din care 8,13 miliarde de euro reprezinta contributia europeana si 1,34 miliarde de euro contributia de la bugetul de stat.

Noul program destinat dezvoltarii agriculturii cuprinde 15 masuri de finantare, iar cresterea productivitatii agroalimentare si integrarea productiei nationale in lanturi alimentare reprezinta cele doua obiective majore urmarite in document.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2