Beneficiile cojilor de ou. Vezi reteta

Stiati ca una dintre cele mai bune surse de calciu este coaja de ou? Asta pentru ca are o compozitie foarte asemanatoare cu cea a oaselor si a dintilor. In plus, coaja de ou poate fi utila si la curatenie.

Data viitoare cand faceti o omleta, ganditi-va ca aruncati la gunoi un calciu extrem de usor de asimilat pentru organism. Un adult are nevoie de aproximativ 1000 de miligrame de calciu in fiecare zi, iar un ou mare ascunde in coaja sa pana la 800 de miligrame. In combinatie cu fosforul, calciul va asigura oase si dinti sanatosi. Iar alaturat magneziului, calciul va mentine in forma maxima si sistemul cardiovascular. In plus, o cantitate mai mare din acest mineral atenueaza durerile menstruale si previne aparitia alergiilor.

Cojile de ou contin in mod natural atat vitamina D3, cat si magneziu. Ambele contribuie la o mai buna asimilare a calciului in oase. Totusi, cum le putem introduce in alimentatia noastra?

Uscati pentru cateva zile cojile a 4 oua. Apoi trebuie maruntite intr-un mojar sau intr-o rasnita, pana cand devin extrem de fine si capata consistenta fainii. Urmatorul pas este extrem de important: trebuie adaugata zeama de la doua lamai si tot atata cantitate de miere. Lasati apoi acest amestec la macerat timp de trei zile.

In continuare exista doua variante: fie amestecati cu miere si consumati ca atare, fie separati sedimentele cojii de ou, iar zeama care ramane o amestecati cu miere. Amestecul trebuie luat inainte de mesele principale.

Atentie, nu faceti o astfel de cura mai mult de o luna. In plus, este neaparat nevoie de miscare. Altfel, calciul se va depune pe oase sub forma de ciocuri.

Daca nu aveti nevoie de calciu suplimentar in alimentatie, tot nu ar trebui sa aruncati cojile de ou. Le puteti gasi o multime de intrebuintari.

In primul rand va pot fi de folos ca si ingrasamant pentru plante. Puneti coaja de ou pisata intr-o sticla.

Dupa cateva zile veti obtine un fertilizator natural si veti putea uda orice planta. In plus cojile de ou puse direct pe pamant tin departe daunatorii.

Praful fin rasnit al cojilor este si un foarte bun detergent pentru bucatarie. Cu el puteti curata practic orice suprafata!

Iar aceeasi faina, pusa intr-un saculet de tifon si apoi in masina de spalat alaturi de haine, devine un inalbitor natural, ieftin si eficient.

In plus, cojile oualor desfunda tevile! Acestea impiedica acumularea depunerilor, deci le puteti folosi in locul produselor din comert care pot provoca alergii si probleme respiratorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1