Berea ne face mai creativi. Cat trebuie sa bem pentru un efect maxim?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

barbati-bereDe obicei, dupa ce consumam alcool devenim mai neatenti si nu putem lua decizii prea bune. Acum, cercetatorii spun ca au inventat o bputura care stimuleaza creativitatea si pe care chiar ar fi indicat sa o bem la locul de munca, pentru a lucra mai bine.

Agentia de publicitate CP+B din Copenhaga si Beraria Rocket au lansat berea numita Problem Solver(Cea care rezolva problemele).

Bautura se vinde alaturi de un sistem de masurare, care permite consumul ideal de alcool, in functie de greutatea corporala a fiecaruia.

Dupa cum spune Jennifer Wiley de la Universitatea Illinois din Chigaco, varful de creativitate al unui om este atins atunci cand nivelul de alcool din sange este de 0.075%.

Este momentul in care fiecare devine mai creativ, poate rezolva mult mai usor problemele si ii vin idei bune, pentru diferite inventii.

Datorita sticlei in care se vinde berea Problem Solver, fiecare persoana va sti cat trebuie sa bea ca sa atinga aceasta doza ideala de alcool, in functie de greutatea corporala.

Compania care a creat berea avertizeaza ca daca o persoana va bea mai mult decat nivelul recomandat pe sticla, atunci efectul va fi opus celui dorit.

Agentia de publicitate CP+B spune ca ideea proiectului a venit dupa angajatii au observat ca intr-adevar, cele mai interesante idei le vin nu la serviciu, ci in timpul serilor petrecute cu colegii in localuri.

Studii anterioare au demonstrat ca un consum moderat de alcool stimuleaza creativitatea si gandirea analitica, ajutand la rezolvarea mai rapida a problemelor.

Cantitatea ideala este de 2 pahare medii de vin sau 2 pinturi de bere. Cercetarea a fost facuta de o echipa de psihologi de la Universitatea Illinois, pe 40 de barbati tineri, sanatosi.

Barbatii care au baut aceasta doza de alcool au fost cu 40% mai performanti comparativ cu aceia care nu au baut.

Unul din efectele produse de alcool este relaxarea, buna dispozitie, care stimuleaza creativitatea, pentru ca nu mai suntem asa rigizi si reticenti la noile solutii, ci devenim mai flexibili.

Daily Mail

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2