Berlin: Reintroducerea pedepsei cu moartea in Turcia ar insemna “sfarsitul negocierilor de aderare” la UE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

steag-ue (1)Reintroducerea in Turcia a pedepsei cu moartea, posibilitate la care s-a referit duminica presedintele Recep Tayyip Erdogan dupa un puci esuat, ar insemna “sfarsitul negocierilor de aderare” ale Ankarei la Uniunea Europeana, a declarat luni purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert, informeaza DPA si AFP, transmite AGERPRES.

“Germania si UE au o pozitie clara: respingem categoric pedeapsa cu moartea”, a declarat Steffen Seibert intr-o declaratie de presa. “Introducerea pedepsei cu moartea in Turcia ar avea drept consecinta (pentru Ankara) sfarsitul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana”, a avertizat el.

Si sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a reamintit luni Turciei ca si-a luat niste angajamente, conform Conventiei Europene a Drepturilor Omului si in calitate de membru al Consiliului Europei, ca nu va reintroduce pedeapsa cu moartea. “Nicio tara nu poate deveni stat membru al UE daca introduce pedeapsa cu moartea”, a avertizat ea, potrivit de Reuters.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2