Berlinul sugereaza reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiati

PNL

bani euroMinistrul german de interne Thomas de Maiziere a invocat marti posibilitatea reducerii fondurilor structurale ale Uniunii Europene in cazul tarilor care resping cotele de refugiati, transmit AFP si Reuters citate de Agerpres.

“Cred ca trebuie sa vorbim despre mijloace de presiune’, a declarat el la postul de televiziune german ZDF. Tarile care refuza repartizarea refugiatilor stabilita conform cotelor ‘sunt tari care primesc numeroase fonduri structurale”, a insistat el, considerand ca ‘ar fi drept sa primeasca mai putine mijloace’ financiare.

Potrivit lui Thomas de Maiziere, UE inca este departe de un acord privind distribuirea pe termen lung a unor cote de refugiati intre statele membre.

Ministrii europeni de interne, reuniti luni de urgenta la Bruxelles, nu au reusit sa ajunga la un acord asupra repartizarii obligatorii a 120.000 de refugiati, solicitata saptamana trecuta de Comisia Europeana pentru a face fata uneia dintre cele mai grave crize migratorii in Europa dupa 1945.

De Maiziere a mai spus ca isi mentine previziunea ca circa 800.000 de refugiati vor ajunge in Germania in acest an, in pofida afirmatiilor unor politicieni de varf conform carora ar putea exista un milion de nou-veniti.

“Nu vreau sa-mi schimb previziunea”, a spus ministrul german de interne.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1