Bezos donează acțiuni Amazon de 684 milioane dolari unor ONG-uri de mediu

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a donat acțiuni la Amazon în valoare de 684 milioane de dolari unor organizații non-profit din domeniul protecției mediului, la câteva zile după ce a anunțat primii recipienți selectați pentru a primi bani prin intermediul fondului Earth Fund, informează profit.ro.

Bezos a anunțat înființarea fondului pentru combaterea schimbărilor climatice în februarie, iar la începutul săptămânii a publicat o listă cu numele primelor 16 organizații alese, care vor beneficia împreună de 791 milioane de dolari în donații. Vineri, Bezos a cedat unor ONG-uri 220.825 acțiuni Amazon, în valoare de 684 milioane de dolari.

Fondatorul Amazon a donat acțiuni Amazon în valoare de circa 860 milioane de dolari de la începutul anului, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg, care estimează averea lui Bezzos la 183,6 miliarde de dolari. Bezos este urmat în clasamentul miliardarilor de Bill Gates, cu o avere estimată la 128 miliarde de dolari în funcție de prețul la care au închis acțiunile Microsoft vineri, și de Elon Musk, cu o avere de 121 miliarde de dolari.

Șeful Tesla și SpaceX l-a depășit, în această săptămână, în top pe francezul Bernard Arnault, acționar majoritar la LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, și a devenit a treia cea mai bogată persoană din lume, după un nou raliu al acțiunilor Tesla pe bursa de la New York. De la începutul anului, averea lui Musk a crescut cu 93,1 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Bezos s-a mărit cu 67,7 miliarde de dolari. Recent, Bezos a vândut acțiuni Amazon de peste 3 miliarde de dolari, ducând totalul vânzărilor de la începutul anului la peste 10 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *