Bibliotecarul Avram Iancu continua cursa inot spre Istanbul, prin Marea Neagra

PNL

Bibliotecarul Avram Iancu continua, marti, cursa inot spre Istanbul, prin Marea Neagra, polisportivul din Petrosani notand pe pagina sa de socializare ca a parcurs pana acum 210 kilometri si ca se afla la 20 de kilometri de granita cu Bulgaria, informeaza AGERPRES.

“Am reusit 15 kilometri si azi. Si au mai ramas 20 de kilometri din Romania. 210 kilometri inotati deja. Si cautam pasapoartele”, scria luni noaptea, pe Facebook, Avram Iancu.

Inotatorul a mentionat ca a rezolvat si problema caiacistului care sa-l insoteasca spre Turcia, dupa ce actualul coleg de drum nu a mai putut sa continue cursa, din motive obiective.

Avram Iancu a pornit inot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunandu-si sa strabata un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Marii Negre, pana la Istanbul. El si-a inceput cursa din locul in care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs inot, in vara lui 2017, pe intreg cursul Dunarii.

Sportivul si-a propus sa incheie noul parcurs dupa aproximativ 45 de zile, in jurul datei de 17 octombrie, cursa fiind dedicata Anului Centenar al Marii Uniri.

“Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, sa incepem o alta pentru a reaminti romanilor deznadajduiti si pentru a arata lumii intregi ca ADN-ul romanesc este puternic”, scria, la debutul cursei, pe site-ul sau, Avram Iancu.

Polisportivul din Petrosani este cunoscut pentru performantele sale prin care a parcurs inot Canalul Manecii, in august 2016 si pentru faptul ca a inotat, in vara lui 2017, pe tot traseul fluviului Dunarea, fara sa poarte costum de neopren sau labe de inot.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1