Biciclistul care vrea sa lumineze toata Romania a adus electricitate la o scoala din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

iulianIulian Angheluta de la Free Miorita, cel care a demisionat de la jobul din publicitate si a pornit cu bicicleta prin intreaga tara, a adus lumina si la o scoala din Maramures. Pana in ianuarie, in Romania functionau fara lumina trei unitati de invatamant, una dintre ele fiind in Poienile de Sub Munte. Cu ajutorul voluntarilor si sustinut de reprezentantii Primariei, Iulian Angheluta a reusit sa instaleze panourile fotovoltaice, la inceputul acestui an.

“A venit in vara anului trecut la noi pe bicicleta, a cutreierat zonele comunei si sigur ca a fost si la scoala aceea unde nu aveam curent electric. Am convenit impreuna ca sa aduca acele panouri solare pentru a introduce energie electrica care sa le asigure lumina si instalarea a cel putin doua calculatoare. Avand in vedere ca scoala isi desfasoara activitatea intr-un spatiu particular nu puteam face nicio alta modificare”, a declarat Stefan Oncea, primarul localitatii maramuresene.

„Omul cu lumina” de la Free Miorita are 39 de ani si s-a nascut in Bucuresti. Impreuna cu niste prieteni, in 2012 a infiintat organizatia non-guvernamentala pe care o reprezinta. Iulian Angheluta isi doreste ca echipa de voluntari sa creasca, astfel incat sa “iasa din intuneric” cat mai multe locuri din tara.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. chupaccabra

  tot respectul pt Iulian Angheluta si organizatia Free Miorita. autoritatile ar putea lua exemplu din aceasta initiativa si ar putea aduce lumina si in alte case din catunuri izolate.

  Reply
  1. STEKO

   …e mai simplu sa se faca studii,proiecte,naspa e cind se ajunge la,,practica”…daca nu,,pica”nimic la,,cel cu aprobarea”este ceva irealizabil…Inca o data ajungem la concluzia ca un singur om cu vointa poate face ceea ce 100 de ,,factori de decizie”o lalaiesc…

   Reply
  2. dilau

   prietene chupaccabra/steko, adevarul e ca e greu, e chiar foarte greu sa tragi doua fire si sa legi un bec de-o suta la unul dintre capete.:))). consilierul judetean ion beuca – curios e ca scoala se afla chiar in „spatele casei sale ” – incearca acest lucru de vreo 25 de ani si inca n-a reusit.:)))).

   Reply
   1. STEKO

    vai Diugule!nici nu stiam! 🙂 acum imi dau seama ca bateam saua sa priceapa iapa!(dar fara autorizatie e naspa,te pot baga la bulau astia,de aia e nevoie de autorizatie 🙂 )

    Reply
   2. dilau

    vai mai steko, nici eu nu stiam ca daca as sta la tine in chirie mi-as putea monta – in casa ta – panouri fotovoltaice fara sa-ti dau macar un „beep”.:))) auzi, da autorizatia de la cine ar trebui sa vina in cazul de fata?.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2