Big Ben va rasuna din nou la Londra, in noaptea de Anul Nou

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Big Ben, celebrul clopot din turnul nordic al Palatului Westminster din Londra, va rasuna din nou la miezul noptii de Revelion, marcand astfel pentru prima data intrarea intr-un nou an dupa ce noua sa infatisare a fost dezvaluita publicului larg in luna martie, la jumatatea unor ample lucrari de restaurare si renovare care se vor finaliza in 2021, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Elizabeth Tower, una dintre cele mai fotografiate cladiri din Marea Britanie, inalta de 96 de metri, a fost inconjurata de schele in ultimii doi ani, pentru ca cele patru ceasuri ale sale sa fie reglate si revopsite si decoratiunile sale sculptate in piatra sa fie reparate.

In martie 2019, unele dintre schele au fost indepartate, iar publicul larg a putut sa vada ca cifrele si limbile celor patru cadrane ale turnului, devenite negre odata cu trecerea anilor, au fost vopsite in albastru, pentru a respecta culoarea lor initiala, potrivit expertilor.

Dupa debutul lucrarilor de restaurare in 2017, Big Ben a ramas “tacut” in cea mai mare parte a timpului, iar clopotul lui a rasunat doar cu ocazia unor evenimente speciale. Cel mai recent, clopotul din Big Ben a rasunat pe 11 noiembrie, de Ziua Comemorarii.

Clopotul va fi testat de cateva ori in zilele care preced noaptea de Revelion, a precizat Parlamentul britanic intr-un comunicat.

Restaurarea intregului Elizabeth Tower, cu un cost estimat la 61 de milioane de lire sterline (79,7 milioane de dolari), va include operatiuni de reparare si redecorare, inclusiv readucerea culorilor turnului londonez la designul lor original.

Operatiunea va fi finalizata in 2021 si va fi urmata de un program de restaurare a intregii cladiri a Parlamentului britanic, ce va fi implementat cu un buget de 4 miliarde de lire sterline.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1