Bilant: 15 morti pe drumurile din Maramures in primele sase luni. Aproape 1.500 de permise suspendate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

In urma actiunilor desfasurate de politistii maramureseni rutieri, au fost constatate in primele sase luni 494 de fapte penale si au fost aplicate 19.021 de sanctiuni contraventionale (la O.U.G. nr. 195/2002 si la alte acte normative). Au fost ridicate in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 1.488 permise de conducere, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Analiza efectuata asupra dinamicii accidentelor de circulatie cu consecinte grave produse in primul semestru al acestui an arata faptul ca in comparatie cu perioada similara a anul anterior, evenimentele rutiere au crescut cu 19 fapte si au avut ca urmari: 15 morti, 86 de raniti grav si 38 de raniti usor.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost: ”viteza neadaptata la conditiile de drum” (28,38% din total), “abateri biciclisti” (13,10% din total) si „traversare neregulamentara pietoni” (13,10% din total).

Cauza concurenta care a favorizat producerea accidentelor cu consecinte grave in cele 6 luni ale anului 2018, in cele mai multe din cazuri a fost ”conducere sub influenta alcoolului”, respectiv 8 accidente grave.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2