Bilant: 15 morti pe drumurile din Maramures in primele sase luni. Aproape 1.500 de permise suspendate

In urma actiunilor desfasurate de politistii maramureseni rutieri, au fost constatate in primele sase luni 494 de fapte penale si au fost aplicate 19.021 de sanctiuni contraventionale (la O.U.G. nr. 195/2002 si la alte acte normative). Au fost ridicate in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 1.488 permise de conducere, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Analiza efectuata asupra dinamicii accidentelor de circulatie cu consecinte grave produse in primul semestru al acestui an arata faptul ca in comparatie cu perioada similara a anul anterior, evenimentele rutiere au crescut cu 19 fapte si au avut ca urmari: 15 morti, 86 de raniti grav si 38 de raniti usor.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost: ”viteza neadaptata la conditiile de drum” (28,38% din total), “abateri biciclisti” (13,10% din total) si „traversare neregulamentara pietoni” (13,10% din total).

Cauza concurenta care a favorizat producerea accidentelor cu consecinte grave in cele 6 luni ale anului 2018, in cele mai multe din cazuri a fost ”conducere sub influenta alcoolului”, respectiv 8 accidente grave.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1