Bilant 2010: Deputatul Catalin Chereches – plusuri si minusuri pentru activitatea anului trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Intalnirea pe care deputatul maramuresean Catalin Chereches a avut-o cu reprezentantii presei maramuresene, la inceput de an, la cabinetul parlamentar, a fost marcata de doua momente neanuntate initial.

Primul a fost slujba de sfintire a cabinetului parlamentar de catre parintele paroh Ionica Pop, de la Biserica Sf. Nicolae din Baia Mare. Momentul a fost o surpriza atat pentru deputatul maramuresean, cat si pentru jurnalisti.

Un al doilea moment festiv a fost premierea campioanei mondiale la fitness, baimareanca Laura Cupsa.

„Vreau sa ii multumesc deputatului Catalin Chereches pentru sprijinul pe care mi-l acorda. Este un gest frumos si pe care nu o sa-l uit”, a punctat sportiva.

„A fost o intalnire intre prieteni, nu intre un deputat si reprezentantii presei. Am discutat despre lucrurile pozitive dar si despre cele negative din 2010, la modul cel mai sincer”, a punctat deputatul Catalin Chereches.

La solicitarea deputatului, ziaristii baimareni i-au indicat acestuia mai multe plusuri si minusuri in activitatea sa pentru anul trecut.

Lucrul pe care jurnalistii maramureseni l-au apreciat a fost exercitiul de sinceritate pe care deputatul maramuresean l-a facut in raport cu plecarea din PSD si cu excluderea din randul liberalilor.

„Eu cred ca independenta politica a deputatului Chereches este cel mai mare atu al sau, in plus, mai apreciez deschiderea fata de cetateni ce trec pragul biroului parlamentar”, a precizat jurnalista Annamaria Somay.

„Ca si puncte tari insa, nu pot sa nu mentionez inteligenta – chiar si cea in a organiza acest fel de discutie cu mass-media”, a punctat realizatorul TV Alin Preda.

Cel mai vehement in ceea ce priveste activitatea deputatului maramuresean a fost jurnalistul Adi Rusu. Acesta a scos in evidenta faptul ca dincolo de activitatea pe care Catalin Chereches a avut-o la Bucuresti, deosebit de importanta a fost cea sociala, din cartierele Baii Mari.

„Eu sunt impresionat de intalnirile pe care Catalin Chereches le are in cartierele municipiului, cu baimarenii. Programul cred ca este unul sufocant, pentru un om care nu este obisnuit cu un astfel de ritm”, a conchis jurnalistul.

La capitolul nerealizari, reprezentantii media au fost de parere ca cel mai mare minus al politicianului Catalin Chereches a fost intrarea in Partidul National Liberal si modul in care s-a realizat acest lucru.

„Eu as vrea sa punctez, ca un minus, momentul in care v-ati alaturat liberalilor. Dar ma bucur ca ati reusit sa treceti peste acel moment si ca v-ati detasat incet, incet de practicile politicianiste si de acele discutii de culise cu care ne-au obisnuit politicienii de Maramures”, a precizat jurnalistul Radu Tolas.

Nu a fost singurul aspect mentionat. “Eu consider ca uneori in politica trebuie sa fi direct cu oamenii, sa le spui si ce nu vor sa auda, acest statut de impaciuitor, as putea eu sa vi-l reprosez”, a spus Alin Preda.

In opinia deputatului, cea mai mare greseala a fost slaba gestionare a relatiei cu Victor Ponta. „Cea mai mare greseala a mea, in anul 2010, pot spune ca a fost lipsa de abilitate de a ajunge la un numitor comun cu presedintele PSD Victor Ponta. Daca, pentru 2011, numitorul comun inseamna proiecte viabile pentru Baia Mare, atunci pot sa spun ca din partea mea usa este deschisa la colaborare”, a declarat deputatul Catalin Chereches.


Cand a venit vremea analizei politicii locale, reprentantii mass-media au avut ca tinta comuna Consiliul Local – nominalizat ca institutia cu cea mai slaba activitate din anul ce tocmai s-a incheiat.

„Este inacceptabil faptul ca majoritatea consilierilor locali nu face audiente. Eu cred ca cel mai important lucru pe care un politician trebuie sa il invete, in raport cu comunitatea pe care o reprezinta, este exercitiul ascultarii. Orice om politic – fie ca vorbim de parlamentari, de primari, de consilieri locali sau judeteni – nu pot sa le stie pe toate. De aceea este important sa ii ascultam pe cei ce au o problema, pentru ca, uneori, tot la ei este solutia”, a precizat deputatul maramuresean.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2