Bilant: „Craciun in Maramures” a adunat 1.800 de participanti

Reclame home 1
Reclame home 1

A cincea editie a sarbatorii „Craciun in Maramures” – desfasurata in 21 decembrie 2013, la Muzeul Satului din Baia Mare – s-a realizat cu eforturi financiare minime. La aceasta editie a sarbatorii au participat aproximativ 1.800 de persoane, respectiv echipele celor sase primarii, ansambluri si grupuri de colindatori, invitati, dar si foarte multi vizitatori.

Pentru organizarea sarbatorii s-a alocat, din fondul de rezerva bugetara constituit la dispozitia Consiliului Judetean Maramures, suma de 30.000 lei. Din acesti bani s-au asigurat cadourile pentru copiii si colindatorii veniti din tot judetul si pentru promovarea evenimentului. De asemenea, tot din aceasta suma s-a asigurat o degustare de produse traditionale de Craciun pentru toti invitatii si vizitatorii, veniti in numar mare la sarbatoare.

Autoritatea Nationala pentru Turism, printr-un protocol incheiat cu Consiliul Judetean Maramures, a asigurat costul bannerelor, al afiselor si flyer-elor dar si transportul pentru sapte ansambluri din zonele mai indepartate de Baia Mare.

Au fost sase primari participante: Sighetu Marmatiei, Somcuta Mare, Targu Lapus, Botiza, Bistra si Baita de Sub Codru, care si-au suportat in totalitate cheltuielile pentru tot ceea ce a presupus pomana porcului si transportul echipelor.

„Primarii din localitatile participante au inteles ca scopul unei asemenea manifestari este de a prezenta intregii tari oferta turistica a Maramuresului intr-un mod traditional, concentrand, intr-o zi si intr-un spatiu speciale, obiceiurile de Craciun, colindele si arta culinara traditionala maramureseana.

Ei au facut efortul de a asigura tot ce este necesar pentru a se prezenta onorabil la aceasta sarbatoare si au reusit din plin acest lucru. Evenimentul fiind amplu mediatizat la nivel national, toata lumea a reusit sa vada cum arata Maramuresul in ajunul Sarbatorii Nasterii Domnului. Si speram ca am demonstrat si am convins ca suntem un spatiu al traditiei, al echilibrului si armoniei, un loc care merita sa fie vizitat de cat mai multa lume”, apreciaza presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Sile

    Numaratoare falsa, contrazisa de fotografiile si clipurile video disponibile pe net. Si, oricum, penibila, parca de pe vremea lui Ceasca. Nu numarul celor adusi cu banul sau arcanul conteaza, ci daca aceasta manifestare gen Cantarea Romaniei a prins la mase ori nu. Si daca era utila, sau nu.
    Cred ca miile de turisti veniti pe banii lor nu pe cei ai CJ in Maramures, au facut mai mult pentru promovarea sarbatorilor aici decat CJ-ul, televiziunile locale si penibilii aia de la TVR Cluj. Pentru ca astia au fost toti, nu s-a vazut nici urma de CNN, Euronews, BBC si ZDF.
    Bani aruncati in vant, atat de catre CJ cat si de primariile participante. Mai bine ar fi facut pachete pentru saraci.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2