Bilant Guvern: Romania are cea mai mare crestere economica din UE – 4,9% pe primele 9 luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

economie-pibRomania se bucura in acest an de cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana – 5,2% in semestrul I si 4,9% pe primele noua luni, se arata intr-un document al Executivului remis, joi, AGERPRES si intitulat „Guvernul Ciolos, un de mandat”.

„In an electoral am reusit sa mentinem deficitul bugetar in tinta stabilita prin Legea Bugetului 2016. Suntem acum la 0,49% din PIB, tinta fiind de 2,8% din PIB. In acest moment, Romania este recunoscuta de catre Comisia Europeana ca tara fara dezechilibre macroeconomice la nivel european. Am atins un nou prag minim al costurilor de finantare externe, semn ca nivelul increderii investitorilor straini in tara noastra este in crestere, iar programele de ajutor de stat si cele de minimis initiate pentru sprijinirea investitorilor autohtoni s-au bucurat de o cerere foarte mare, unele dintre ele avand bugetele suplimentate in 2016”, se precizeaza in documentul citat.

De asemenea, in bilantul Guvernului se arata ca, in ceea ce priveste infrastructura, au fost deblocate lucrari pe 160 de kilometri de autostrada, in ciuda situatiei gasite la Ministerul Transporturilor la preluarea mandatului.

„Am inclus infrastructura printre domeniile prioritare ale acestui an, desi situatia gasita la Ministerul Transporturilor in noiembrie 2015 ne-a depasit orice dezamagire: niciun tronson de autostrada nu avea avize de construire, zeci de proiecte erau blocate in sertare, iar multe dintre contracte se atribuisera fara sa aiba la baza documentatia necesara”, mai precizeaza Executivul.

Conform documentului citat, s-a trecut la rescrierea si aplicarea procedurilor de acordare a avizelor de construire si a fost reorganizata Compania Nationala de Drumuri (CNADNR), separand partea de mentenanta de partea de investitii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole