Bilant IGPF pe 2018: Peste 60 de milioane de persoane si peste 16 milioane de masini au intrat si iesit din tara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 60 de milioane de oameni si peste 16 milioane de masini au intrat si iesit din Romania anul trecut, in 2018 inregistrandu-se o crestere a traficului la granita cu Republica Moldova, a afirmat marti seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, comisarul-sef Adrian Popescu, la bilantul institutiei, informeaza AGERPRES.

Valorile de trafic inregistrate in punctele de control de trecere a frontierei au fost de aproximativ 63.000.000 de treceri de persoane, dintre care 51.200.000 de cetateni UE si 11.800.000 cetateni non-UE, si 16.600.000 mijloace de transport, a precizat seful IGPF.

Potrivit acestuia, valorile de trafic pentru persoanele care au trecut frontiera Romaniei au crescut, in ansamblu, cu peste 5%, dar pe sectiuni de frontiera s-a constatat o crestere la granita cu Republica Moldova, precum si la frontiera aeriana, de peste 8%.

In 2018 au fost constatate 17.883 de fapte ilegale, din care 7.524 de infractiuni si 10.359 de contraventii, iar cele mai multe infractiuni descoperite au vizat tentativa sau trecerea ilegala a frontierei.

S-au inregistrat si infractiuni de fals si uz de fals (1.217 fapte), precum si infractiuni de natura economico-financiara, inclusiv contrabanda cu bunuri (1.199 de fapte).

Comisarul-sef Adrian Popescu spune ca, in 2018, la frontiera cu Republica Moldova au fost depistate cele mai multe fapte de natura penala, numarul acestora reprezentand 25,5% din numarul de infractiuni constatate la frontiera Romaniei. De asemenea, la aceeasi frontiera au fost aplicate cele mai multe sanctiuni contraventionale, 33% din numarul total.

Cea mai mare scadere, in ceea ce priveste numarul de infractiuni constatate, a fost la frontiera cu Serbia, procentul fiind cu 58,5 la suta mai mic fata de perioada similara din 2017, ca urmare a reducerii considerabile a fluxului de migranti.

Anul trecut nu a fost permisa intrarea in tara unui numar de 7.388 de cetateni straini, ca urmare a neindeplinirii conditiilor legale, inregistrandu-se o crestere de 35,5% fata de 2017. Principalele motive pentru care a fost dispusa masura de nepermitere a intrarii in tara au fost fie pentru ca nu aveau documentatia necesara pentru a justifica scopul si conditiile de sedere sau pentru ca nu detineau o viza valabila sau un permis de sedere valabil. In cazul altor 106 persoane nu s-a permis intrarea in tara pentru ca erau semnalate ca o amenintare pentru ordinea publica, siguranta nationala, sanatatea publica sau relatiile internationale.

La controlul de frontiera din 2018 au fost depistate 125.171 de alerte Schengen ori nationale si au fost predate autoritatilor competente 2.756 de persoane, cetateni romani si straini, date in urmarire generala, a mai aratat seful IGPF, la bilant.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *