Bilant IGPF: Peste 16.500 de fapte ilegale in 2017; aproape 3.000 de tentative de trecere ilegala a frontierei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii de frontiera au constatat, in 2017, aproape 16.600 de fapte ilegale, dintre care 8.436 de infractiuni si 8.155 de contraventii, potrivit bilantului Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, prezentat joi de seful institutiei, Ioan Buda, informeaza AGERPRES.

“Cele mai multe infractiuni descoperite au vizat tentativa sau trecerea ilegala a frontierei (2.852 de fapte), urmate de infractiunile de natura economico-financiara, inclusiv contrabanda cu bunuri (1.264 fapte) si braconajul piscicol (727 fapte)”, se arata intr-un document pus la dispozitie de IGPF.

Cele mai multe fapte de natura penala, in 2017, au fost depistate la frontiera cu Serbia, reprezentand 22,4% din numarul de infractiuni constatate la frontiera Romaniei, iar cele mai multe sanctiuni contraventionale au fost aplicate la frontiera cu R. Moldova (32,9% din numarul total).

In 2017 nu s-a permis intrarea in tara unui numar de 5.462 de cetateni straini ca urmare a neindeplinirii conditiilor legale de intrare in tara.

De asemenea, in urma controalelor desfasurate, nu s-a permis intrarea in tara pentru 105 cetateni straini care erau semnalati ca o amenintare pentru ordinea publica, siguranta nationala, sanatatea publica sau relatiile internationale.

La controlul de frontiera au fost depistate 132.890 alerte Schengen ori nationale, respectiv au fost predate autoritatilor competente 2.824 de persoane, cetateni romani si straini, date in urmarire generala.

Pe linia imigratiei ilegale, politistii de frontiera au depistat in zona de competenta 5.846 de cetateni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera, din care 2.840 pe sensul de intrare in tara si 3.006 pe sensul de iesire, mare parte dintre ei actionand ilegal la frontiera organizati in grupuri de migranti, cu sprijinul unor traficanti.

Au fost depistate 738 de grupuri de migranti si 239 de calauze, cetateni romani si straini, implicate in sprijinirea migrantilor in incercarea de a trece ilegal frontiera.

Un numar de 4.706 au fost depistati actionand ilegal la frontiera verde, iar 683 dintre migrantii depistati au incercat sa treaca ilegal frontiera ascunsi in mijloace de transport.

1.600 de persoane au solicitat acordarea statutului de azilant la structurile Politiei de Frontiera, fiind predate Inspectoratului General pentru Imigrari pentru intreprinderea masurilor legale.

In perioada de referinta, in peste 1.000 de cazuri s-a intervenit pentru prevenirea intrarii ilegale a migrantilor la frontiera romano-sarba.

Cele mai multe persoane depistate in tentativa de trecere ilegala a frontierei provin din tari precum Irak, Siria, Pakistan, Iran, Afganistan, Turcia, Kosovo, India, Albania si Bangladesh.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *