septembrie 17, 2021

Bilant: Senatorul Liviu Marian Pop, peste 50 de initiative legislative in Parlament

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul social-democrat Liviu Marian Pop facut vineri, 7 septembrie, o scurta prezentare a activitatii parlamentare.

Astfel, parlamentarul maramuresean a depus pana in prezent peste 50 de initiative legislative, dintre care 16 au devenit legi.

“Am depus un numar de 52 de initiative legislative, dintre care 16 au devenit legi, sunt legi promulgate de presedinte, publicate in Monitorul Oficial, care produc efect. O initiativa este la promulgare, iar restul sunt in dezbateri, la Camera sau la Senat. O buna parte din aceste initiative au preluat punctele din programul de guvernare in lege.

Sunt convins ca si urmatorea sesiune legislativa va aduce in zona aceasta mult mai multe legi pentru cetateni, pentru ca de aceea am fost votati, sa facem in Parlament legi pentru toti cetatenii. Evident ca sunt si plusuri si minusuri, numarul de interpelari este unul scazut, pentru ca fiind la guvernare mi se pare anormal sa fac interpelare pe ministrul de resort atata timp cat sunt coleg de partid cu ministrul de resort sau coleg de coalitie. Am evitat sa interpelez sau sa intreb un ministru, am preferat sa am o discutie, o audienta la dansul in asa fel incat sa rezolvam problemele”, a declarat Liviu Marian Pop, in cadrul unei conferinte de presa.

Senatorul a tinut sa precizeze ca este deficitar la capitolul audiente cu cetatenii, asta si din cauza faptului ca o parte din mandat s-a aflat in Guvernul Romania, dar ca incepand cu perioada urmatoare audientele vor fi reluate.

“Sunt deficitar la capitolul audiente, nu am reusit sa fac suficiente audiente in teritoriu, asta pentru ca sase, sapte luni din mandat am fost in Executiv si nu am putut sa fac audiente, asa cum mi-as fi dorit, aproape trei luni de zile am fost in convalescenta, fapt pentru care in perioada urmatoarea, incepand de saptamana viitoare, activitatea de audiente va fi una sustinuta la nivelul judetului.

O parte dintre consilierii mei vor face audientele la sediul din Baia Mare, in asa fel incat problemele cetatenilor sa putem le preluam mult, mult mai repede”, a mai mentionat Liviu Marian Pop, adaugand ca audiente vor avea loc si in alte localitati din judet, precum Sighetu Marmatiei, Borsa, Viseu de Sus.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2