Bilantul atentatelor din Libia creste la 44 de morti, potrivit Ministerului Sanatatii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

pistol1Bilantul atentatelor sinucigase care au avut loc vineri in estul Libiei, revendicate de gruparea Statul Islamic (SI), s-a inrautatit la 44 de morti, potrivit unui nou bilant al Ministerului Sanatatii dat publicitatii sambata, relateaza AFP.

Un bilant precedent anuntase 40 de morti si 41 de raniti.

Ministerul libian al Sanatatii, care a informat, de asemenea, ca sapte persoane sunt date disparute, a precizat ca “patru victime au incetat din viata sambata in urma ranilor, ridicand bilantul la 44 de morti” si 37 de raniti.

Aceste atentate comise in orasul Al-Qoba au fost revendicate de SI care a spus ca a actionat ca represalii la raidurile aeriene libiene si egiptene desfasurate in aceasta saptamana in estul Libiei.

Cairo a initiat aceste lovituri aeriene pentru a razbuna decapitarea a 21 de crestini, printre care marea majoritate fiind egipteni.

Raidurile au fost sincronizate cu fortele generalului Haftar, aflat in fruntea unei coalitii armate sustinute de guvernul recunoscut de comunitatea internationala.

Libia este in stare de haos de la indepartarea de la putere a colonelului Muammar Gaddafi, la incheierea unui conflict de opt luni, in 2011. Aceasta tara este condusa de doua parlamente si doua guverne — unul apropiat militiilor islamiste si celalalt recunoscut de comunitatea internationala — care isi disputa puterea.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *