Bilantul mortilor a crescut la 570 si la 70.000 cazurile de epidemie de holera in Yemen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a cifrat vineri la 70.000 numarul cazurilor de holera in Yemen si la 570 numarul celor decedati de aceasta epidemie, care a inceput sa se extinda la sfarsitul lunii aprilie si care afecteaza 19 dintre cele 23 de provincii ale acestei tari aflate in razboi civil, relateaza EFE, titrat de Agerpres.

Yemen se confrunta, pe de alta parte, cu o lipsa acuta de medicamente si de ajutoare de prima necesitate.

In fata acestei situatii „OMS incearca sa sporeasca ajutorul pentru a combate epidemia, cu 150.000 de fluide intravenoase, 30 de noi centre pentru tratamentul cazurilor de diaree si 67 tone de echipamente medicale”, a declarat de la Geneva, purtatorul de cuvant al OMS, Tarik Jasarevic.

OMS si-a exprimat ingrijorarea deoarece este de parere ca cele 70.000 de cazuri de holera raportate nu reprezinta totalitatea. Operatiunile OMS in Yemen se confrunta, ca si in alte cazuri de urgenta umanitara, de o insuficienta a fondurilor.

Dintre cele 321 de milioane dolari, tarile donatoare au finantat doar 13 % din fonduri.

Acest neajuns se adauga lipsei de personal pentru ajutorarea unor zone din cauza razboiului civil si a pagubelor suferite de infrastructura.

OMS estimeaza ca rata de mortalitate a acestei epidemii este de aproximativ 0,8 %, iar in anumite zone cu acces dificil din Yemen rata este mult mai mare putand ajunge la pana 2,5 %, subliniaza EFE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2