Bilantul zilei in Maramures: Cinci persoane au fost conduse in carantina institutionalizata din cauza ca n-au respectat masura izolarii la domiciliu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judetul Maramures au efectuat misiuni, in sistem integrat, pentru mentinerea ordinii publice la unitatile spitalicesti, respectarea masurilor de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, verificarea respectarii interdictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate.

In cele 121 de misiuni executate au fost angrenate 600 de efective, inclusiv de politie locala care au verificat peste 2.900 de persoane aflate in izolare la domiciliu. S-au aplicat pentru incalcarea legii 67 de sanctiuni contraventionale in valoare de 140.500 de lei, din care cinci sanctiuni pentru nerespectarea masurilor de izolare la domiciliu, 20 de sanctiuni pentru fapte de natura economica si 42 de alte sanctiuni in context. Cele cinci persoane care nu au respectat masura interdictiei de izolare la domiciliu au fost conduse in carantina institutionalizata.

„Reamintim cetatenilor ca circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/gospodariei, este permisa numai in intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru urmatoarele motive: a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice; b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta; c) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea unui minor, asistenta altor persoane varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, ori in cazul decesului unui membru de familie; d) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati fizice colective), cat si pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

De asemenea, circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani este permisa si in afara intervalului orar 11.00 – 13.00, daca aceasta se face in interes profesional ori pentru realizarea de activitati agricole. In judetul Maramures sunt 3402 persoane izolate la domiciliu, statistica ce include si membri familiei. In carantina sunt 421 persoane, venite din Italia, din zona rosie, care conform procedurilor stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

De astazi, de la ora 12.00, a fost instituita masura izolarii la domiciliu sau dupa caz a carantinarii pentru toate persoanele care intra in Romania. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures transmite cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile de igiena, respectiv de distantare sociala recomandate de catre specialisti pentru a preveni si limita raspandirea infectiei cu noul Coronavirus, COVID-19”, au spus reprezentantii CJSU Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2