Bilete gratuite de transport pentru persoanele cu handicap

PNL

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures distribuie biletele de transport interurban acordate persoanelor cu handicap.

Pentru a intra in posesia acestor bilete, persoanele cu handicap se vor prezenta la sediul DGASPC de pe strada Victor Babes nr. 54 cu actul de identitate in original, copie dupa certificatul de incadrare in grad de handicap si legitimatia de calatorie. Biletele se acorda pe perioada valabilitatii certificatului de incadrare in grad de handicap.

Potrivit prevederilor art. 22 alin. (1)-(5) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, in limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, urmatoarele categorii de persoane: persoanele cu handicap grav; persoanele cu handicap accentuat; insotitorii persoanelor cu handicap grav, numai in prezenta acestora; asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav; insotitorii copiilor cu handicap accentuat, numai in prezenta acestora.

Pentru evitarea aglomeratiei, conducerea DGASPC Maramures a decis prelungirea programului Biroului Prestatii Sociale, astfel: luni si joi intre orele 9-14, marti intre orele 10-14 si miercuri intre orele 10-16.30. Totodata, la inceputul programului de lucru se ofera numere de ordine. Se precizeaza faptul ca aceste bilete se pot ridica pe toata durata anului in curs.

Persoana cu handicap grav beneficiaza de 12 astfel de bilete gratuite dus-intors/an, iar persoana cu handicap accentuat beneficiaza de 6 bilete gratuite dus-intors/an.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2