BINE DE ȘTIUT – Noutăți privind accesul în sala de naștere alături de gravide

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Potrivit recomandărilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), o persoană desemnată de gravidă poate fi prezentă în sala de naștere dacă aceasta solicită în prealabil acest lucru și în condițiile impuse de unitatea sanitară unde are loc nașterea. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătății, care ține să arate că aceste condiții se aduc la cunoștință din timp gravidei, în condițiile în care nașterea este programată, în serviciile de primiri urgențe sau la ultimul control la medicul obstetrician.

”Persoana desemnată trebuie să fie clinic sănătoasă, să nu prezinte semne clinice de infecție respiratorie acută și să îndeplinească una dintre următoarele condiții: este vaccinată anti-COVID-19 și are cel puțin 10 zile de la vaccinarea completă, are un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, respectiv a trecut prin infecția SARS-CoV-2 și nu au trecut mai mult de 90 de zile de la confirmare. Persoana desemnată trebuie să fie echipată corespunzător, cu halat de unică folosință, botoși, capelină, mască, vizieră și mănuși de unică folosință asigurate de spital.

Personalul medico-sanitar care asistă la naștere trebuie să ceară aceste dovezi de la persoana desemnată să asiste la naștere și să le atașeze fișei de internare a gravidei. Triajul epidemiologic și solicitarea documentelor se realizează de către personalul secției de obstetrică-ginecologie”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Direcția de sănătate publică Maramureș este cea care comunică aceste recomandări managerilor tuturor unităților sanitare din teritoriu deservite de acestea.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole