Birchall, despre extradarea lui Mazare: MJ este pregatit; asteptam documentele de la instanta de judecata

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a declarat miercuri ca MJ poate sa demareze procedurile legale in vederea extradarii fostului primar Radu Mazare numai dupa ce primeste de la Curtea de Apel Bucuresti o decizie ca sunt indeplinite conditiile pentru extradare, informeaza AGERPRES.

“Va pot confirma ca, astazi, Ministerul Justitiei a primit la ora 17,34 o informare de la Biroul Interpol, prin care se confirma ca domnul Mazare a fost arestat provizoriu, in data de 8 mai, in Madagascar. Vreau sa precizez ca, in conformitate cu prevederile Legii 302/2004 privind cooperarea judiciara in materie penala, Ministerul Justitiei poate sa demareze procedurile legale in vederea extradarii, in baza atributiilor care ii revin, numai dupa primirea de la instanta competenta a incheierii prin care se constata ca sunt indeplinite conditiile pentru extradare.

Noi asteptam documentele de la instanta de judecata. Ministerul Justitiei este pregatit. Noi nu putem sa demaram nicio alta procedura, in baza atributiilor care ii revin ministerului conform legii, decat dupa ce primim aceasta incheiere. (…) Voi informa opinia publica in mod transparent cu privire la toate masurile legale care vor fi dispuse in aceasta cauza”, a spus Birchall, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Curtea de Apel Bucuresti analizeaza, la solicitarea Politiei Romane, daca sunt intrunite conditiile extradarii din Madagascar a fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit sursei mentionate, dupa verificare, instanta va informa Ministerul Justitiei, care ar urma sa trimita catre Madagascar cererea de extradare, urmand ca, ulterior, autoritatile din acest stat sa se pronunte cu privire la solicitare.

Radu Mazare a fost ridicat de autoritatile din Madagascar si este tinut in custodie, aceasta masura fiind luata ca urmare a mandatului de cautare emis de autoritatile romane prin Interpol.

Mazare a plecat in Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a facut demersuri pentru obtinerea azilului.

Pe 8 februarie, Radu Mazare a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la noua ani inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2