Birchall: Dosarul pentru extradarea lui Radu Mazare a fost predat autoritatilor din Madagascar

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat, luni, ca a fost predat autoritatilor din Madagascar dosarul pentru extradarea fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare, condamnat definitiv la noua ani de inchisoare pentru retrocedarea ilegala a mai multor terenuri, relateaza Agerpres.

„La ora 8,00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe (din Madagascar – n.r.), iar la ora 9,00 a fost predat Ministerului Justitiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate documentele transmise de instantele competente din tara noastra, atat in limba romana, cat si traduse autorizat in limba franceza”, a declarat Birchall, la sediul Ministerului Justitiei.

Ea a precizat ca dosarul complet pentru extradare a fost transmis, sambata, si in format electronic catre Ministerul Justitiei din Madagascar.

„Dosarul complet de extradare a fost sigilat complet de mine personal sambata, 11 mai, la ora 20,02, iar, ulterior, a fost predat reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi transmis personal prin curier diplomatic autoritatilor din Madagascar. Concomitent, dosarul a fost transmis in format electronic si la Ministerul Justitiei din Republica Madagascar in aceeasi seara. In aceeasi seara a aceleiasi zile de 11 mai, la ora 22,29, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justitiei din Romania ca intreaga documentatie a fost primita si trimisa inclusiv prin reteaua Interpol. In dimineata zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat in Madagascar cu toate documentele predate, sub sigiliu, de Ministerul Justitiei. Aceste documente au fost predate personal in aceasta dimineata reprezentatilor Ministerului Justitiei si reprezentantilor Ministerului Afacerilor Externe din Madagascar”, a explicat Birchall.

Potrivit Agerpres, saptamana trecuta, Radu Mazare a fost ridicat de autoritatile din Madagascar si este tinut in custodie, aceasta masura fiind luata ca urmare a mandatului de cautare emis de autoritatile romane prin Interpol.

Mazare a plecat in Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a facut demersuri pentru obtinerea azilului.

Fostul edil are multiple condamnari in Romania, multe nedefinitive. Pedeapsa definitiva care a atras cu sine si mandatul international este cea pronuntata in 8 februarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, cand Mazare a fost condamnat la noua ani inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole