Biroul in care a murit Hitler, reconstruit intr-un fost buncar nazist

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

hitlerIntr-un fost buncar de cinci etaje construit in epoca national-socialismului la Berlin a fost creata o replica a biroului in care Adolf Hitler s-a sinucis inghitind cianura si care ofera o ampla documentatie despre istoria nazismului, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Sub titlul “Dokumentation Führerbunker”, o expozitie care parcurge perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial in Germania, constructia buncarului liderului nazist si sfarsitul celui de-al Treilea Reich, a fost prezentata joi presei.

Expozitia prezinta fotografii autentice din aceasta epoca si este completata cu imagini ale filmului german “Untergang” (“Caderea”), care prezinta ultimele zile lui Hitler in refugiul sau.

Pe langa reconstituirea biroului original al lui Hitler, unde se pot vedea ziare originale din acea epoca, un tub de oxigen si un portret al regelui Wilhelm al II-lea, este prezenta si o macheta reprezentand structura originala a adevaratului buncar al lui Hitler. Acesta ramane in continuare un mister, avand in vedere ca a fost ingropat sub daramaturi, dupa ce rusii au demolat cladirile din aceasta zona in al doilea Razboi Mondial.

Buncarul, construit intre 1943 si 1944 in apropiere de emblematica Poarta Brandenburg, avea o suprafata de 2.700 metri patrati si aproape 30 de incaperi.

Pozitia sa era strategica, fiind inconjurat de majoritatea cladirilor guvernului din acea vreme pe sub care existau numeroase pasaje subterane legate intre ele si alte buncare mai mici. Este greu de stiut localizarea exacta a buncarului, existand doar o semnalizare intr-un complex de cladiri indicand cu aproximatie locul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *