Biscuitii si ceaiul cu canabis devin legale in Canada

Reclame home 1
Reclame home 1

canabisCurtea Suprema a Canadei a extins joi definitia canabisului in scopuri medicinale, permitand utilizatorilor sa-l consume sub forma de biscuiti, sau ca infuzie de frunze, si nu doar pentru fumat, informeaza AFP citata de Agerpres.

Cazul transat de cea mai inalta instanta canadiana a fost cel al unui brutar condamnat pentru trafic de droguri dupa ce a fost arestat pentru ca detinea peste 200 de biscuiti pe baza de canabis.

Prin hotarare unanima, cei sapte judecatori ai celei mai inalte instante canadiene au decis neconstitutionalitatea legislatiei drogurilor care limiteaza vanzarea canabisului medicinal doar sub forma “uscata”.

Curtea a indicat ca inhalarea de canabis ar putea fi la fel de daunatoare pentru unii pacienti ca si tutunul.

Ministrul federal al Sanatatii, Rona Ambrose a reactionat insa cu furie la aceasta decizie.

“In mod sincer, Curtea Suprema ma revolta”, a declarat ea la un briefing de presa. Demnitarul a insistat ca numai ministerul sau are “autoritate si expertiza” pentru a aproba droguri in Canada.

Marijuana nu a fost niciodata obiectul unui proces de aprobare pentru reglementare de catre organul competent din Canada, care necesita studii clinice bazate pe dovezi stiintifice, a exemplificat ea.

Utilizarea canabisului in scopuri medicale este permisa in Canada din 2001, aminteste AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2