Bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO, printre cele mai cautate obiective turistice din Maramures

PNL

biserica lemn surdestiBisericile de lemn vechi de sute de ani, dar si manastirile ortodoxe din Muntii Gutaiului, Pietrosul Rodnei si muzeele din municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei sunt printre cele mai vizitate obiective turistice in perioada verii, a declarat marti, pentru AGERPRES, presedintele ANTREC Maramures, Victoria Berbecaru.

“Cele opt biserici din lemn, unele vechi de aproape 400 de ani, aflate acum in patrimoniul UNESCO, sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din Maramures pe durata sezonului de vara. Turistii romani, indeosebi cei care practica turismul religios, sunt dornici sa vada aceste obiective, sa cunoasca istoria lor, sa faca fotografii si sa discute cu localnicii.

Grupurile organizate, majoritatea din Moldova, Dobrogea si Oltenia, intreprind circuite turistice bine organizate pentru a vedea obiectivele, cat si altele de interes cum ar fi: muzeele de istorie, muzeele satului din Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Grupurile ajung in Maramures insotite de ghizi bine pregatiti care stiu ce anume trebuie sa viziteze”, a spus Victoria Berbecaru, care este proprietara unei pensiuni rurale din comuna Botiza.

Integral pe AGERPRES

Foto: ghidvideoturistic.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1