Bitcoin scade puternic și se îndreaptă spre cel mai pronunțat declin săptămânal din ultimul an

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cotațiile bitcoin se depreciază vineri, în contextul unui declin generalizat pentru activele considerate riscante, cea mai populară criptomonedă fiind pe cale să înregistreze cea mai pronunțată scădere săptămânală din ultimul an. Bitcoin s-a ieftinit cu circa 21% de la începutul săptămânii, cel mai mult începând cu luna martie din 2020, potrivit profit.ro.

Indicele extins Bloomberg Galaxy Crypto, care urmărește evoluțiile principalelor monede virtuale, printre care bitcoin și ether, s-a depreciat cu 23% în această săptămână.

Cotațiile bitcoin au atins un minim intraday de 44.246 dolari/unitate în prima parte a tranzacțiilor astăzi, înainte să recupereze o parte din pierderi.

În jurul orei 13:30 (ora României), bitcoin se deprecia cu 5,1% (-2.437 dolari) față de referința de joi, până la prețul de 45.763 dolari. Declinul survine în contextul în care investitorii își reduc expunerile pe activele considerate riscante, după ce creșterea randamentelor obligațiunilor suverane a alimentat temerile privind majorarea ratelor dobânzilor, chiar dacă Rezerva Federală (Fed) și Banca Centrală Europeană (BCE) au indicat că acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Randamentul obligațiunilor americane pe 10 ani a urcat la maximul ultimului an ieri, declanșând un val de vânzări pe piețele de capital și financiare. Principalii indici bursieri de pe Wall Street s-au corectat cu până la 3,5% în tranzacțiile de joi, evoluție urmată de scăderi similare în piețele asiatice astăzi.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 se deprecia cu circa 0,9% în jurul orei menționate, cu scăderi pe toate bursele majore, alimentate de acțiunile din tehnologie, considerate supraevaluate de investitori. Stoxx 600 a coborât cu până la 1,5% în prima parte a zilei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *