Bizoni ajunși pe un bulevard din Baia Mare. Orașul pe harta culinara elitistă a României

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un investitor din domeniul HoReCa a decis să pună Baia Mare pe harta (puținelor) localități din Români care oferă o delicatesă deosebit de gustoasă dar, mai ales, de sănătoas. Roua Food&Cakes este situat pe Bld. București nr 6 (lângă Pizza H) și s-a specializat printre altele pe producția de burgeri cu carne de… BIZON! Cu toate ca afacerea a început doar cu produse de cofetărie, astăzi localul mai oferă în aceeași notă de calitate premium (totuși la prețuri rezonabile putem spune) și burgeri cu carne de vânat, din piept de rață, din vită Black Angus și din piept de pui, folosind la meniuri doar cartofi naturali (necongelați), iar meniurile sunt pe măsura… bizonilor, adică foarte foarte consistente. Produsele se pot ridica (în perioada restricțiilor direct de la Roua Food&Cakes sau comanda la domiciliu https://www.facebook.com/cofetariaroua fiind livrate printr-o firma Delivery.

La baza acestei decizii a stat conform spuselor administratorului afacerii, nu doar factorul economic ci și dorința ca băimărenii să aibă acces la produse sănătoase și de calitate, carnea de bizon fiind singura carne ce poate fi consumată și de către cei care în mod normal nu au voie să consume carne. Provenită din ferma de la Salonta, care se întinde pe 2600 hectare, carne de bizon se mai găsește doar în câteva localități din România (Cluj, Oradea, Timișoara, Brașov, București și de acum Baia Mare) cea mai mare parte a acesteia mergând la export spre piețele Europei și ale SUA.

Este cunoscut faptul că Bizonii nu trăiesc decât în rezervații foarte apropiate de habitatul lor natural, ceea ce înseamnă că se hrănesc cu iarbă și nu cu furaje îmbunătățite cu hormoni și nu sunt tratați cu antibiotice, ceea ce înseamnă că oferă o carne mult mai sănătoasă și mai gustoasă.

Carnea de bizon este foarte crudă, iar raportul grăsimi – proteine este mai bun decât la vită și alte tipuri de carne roșie disponibilă pe piața din Romania. Din acest punct de vedere, carnea de bizon este o alternativă excelentă pentru cei care își doresc să consume carne roșie mai slabă și sănătoasă. De asemenea este bogată în vitamina B, esențială pentru energie și metabolism. Cu toții știm că vitaminele sunt “cărămizile” care ajută la construcția sănătății noastre. Vitaminele B1, B2, B3, B5, B7, B9 și B12 sunt esențiale pentru funcționarea creierului și pentru sănătatea pielii. O dietă bogată în vitamina B ajută la prevenirea acneii, eczemelor, inflamațiilor cutanate, pielii uscate, apariției premature a petelor de îmbătrânire sau a ridurilor, iritațiilor, cearcănelor și cancerului de piele. Carnea de bizon este astfel o alternativă excelentă la alte tipuri de carne pentru că este nu numai slabă, ci și foarte sănătoasă.

Nenumărate suplimente alimentare și complexe de vitamine și minerale conțin fier și zinc. Dar de ce ai lua astfel de pastile când carnea de bizon este o sursă savuroasă și naturală de astfel de minerale? Pe lângă bogatul conținut de proteine și nivelul scăzut de grăsimi, preparatele din carne de bizon îți asigură un plus de sănătate zilnică, fiind un adevărat răsfăț culinar Carnea de bizon, extrem de apreciată de nutriționiștii și specialiștii în sănătate din Occident (fiind o armă redutabilă în lupta cu colesterolul). Aceasta este destul de nouă în România și considerată a fi oarecum neobișnuită, cei care însă au început să introducă în alimentația lor carne și preparate de bizon au aflat că gustul nu este unul predominant de “vânat” – nu este greu, aromele sunt deosebit de savuroase, iar asta pe lângă multitudinea de beneficii pe care o oferă organismului uman consumul preparatelor cu carne de bizon.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *