Blaga: Nu am discutat in PNL despre un viitor guvern

blagaCopresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, ca un obiectiv clar al liberalilor pentru perioada urmatoare este finalizarea programului de guvernare, scrie Agerpres.

“Nu am discutat nicio varianta de guvern pana acum. Deocamdata avem un obiectiv clar: pregatirea programului de guvernare, care va fi supus dezbaterii organizatiilor si pe urma dezbaterii publice. Atat. Nici tehnocrati, nici netehnocrati. PNL, marele PNL, are oameni pentru orice minister, dar nu am discutat despre oameni. Nu suntem in situatia aceasta”, a precizat Blaga inainte de sedinta comisiei paritare de unificare in noul PNL.

Intrebat daca exclude varianta cooptarii unor tehnocrati intr-un viitor Guvern PNL, Vasile Blaga a spus ca si-ar dori ca “foarte multi tehnocrati sa se inscrie in PNL in perioada urmatoare”.

Si Ludovic Orban, prim-vicepresedinte al PNL, a vorbit despre cooptarea unor tehnocrati.

“Evident ca acolo unde nu avem niste candidati la functia de ministru din interiorul PNL care sa satisfaca exigentele vom apela la specialisti care nu sunt neaparat membri ai PNL. (…) Asta mai dureaza, deocamdata avem alte probleme si obiective. In primul rand este elaborarea programului de guvernare pana-n data de 28 februarie (…) Nu va apucati de guverne de pe acum. Nici noi nu facem inca guverne”, a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

Orban a aratat ca o alta prioritate a PNL este cea a finalizarii procedurilor de unificare, care, practic, “se vor rezolva prin Consiliul National din data de 31 ianuarie”.

“Si in mod evident, elaborarea programului de guvernare si punerea in practica a strategiei de constructie a majoritatii parlamentare”, a mai declarat prim-vicepresedintele PNL.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1