Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. „Este inuman ce ni se intampla”

Reclame home 1
Reclame home 1

card-sanatate-Sistemul de validare a cardurilor de sanatate intampina probleme, inca din prima zi lucratoare in care acestea sunt folosite, scrie ziare.com.

Potrivit B1 TV, exista blocaje in sistemul de validare a cardurilor de sanatate, inca existand sute de mii de romani care nu au primit cardul de sanatate. Se pare ca sistemul functioneaza foarte greu si se blocheaza deseori, atat in Capitala, cat si in alte orase ale tarii.

„Se blocheza minute bune. Lucram cu intarzieri. 20-30 de minute dureaza sa inregistram o reteta. (…) Este inuman ce ni se intampla. Sistemul functioneaza foarte greu”, a spus Mariana Parcalabu, presedinte al patronatului Medicilor de Familie.

In schimb, presedinte CNAS, Vasile Ciurchea, a precizat ca nu exista niciun sistem de citire a cardurilor blocat in tara.

„Cel putin in momentul de fata, nu exista sistem blocat. Sistemul nu s-a blocat, poate reactioneaza mai greu, fiind accesat de multi furnizori odata, dar nu s-a blocat.

Introduci cardul in cititor si iti da consultatia. In fiecare zi rezolvam sesizarile de la furnizari. Si o sa mergem in cabinetele medicilor de familie, sa vedem ce se intampla, de ce s-a blocat.

(…) N-a intrat toata lumea in posesia cardului, dar va intra. Sunt putini cei care n-au intrat in posesia cardului, sub 3 la suta”, a spus Ciurchea, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole