Blocul politic al cancelarului german Angela Merkel a atins noi cote de popularitate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Blocul politic al cancelarului german Angela Merkel a atins noi cote de popularitate într-un sondaj de opinie publicat vineri, care indică faptul că germanii au încredere în modul în care conservatorii gestionează pandemia de COVID-19, relatează dpa, titrează Agerpres.

Sondajul realizat de postul public ZDF a stabilit că 39% dintre germani ar vota cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sau aliatul lor regional Uniunea Creştin-Socială (CSU, din Bavaria), dacă duminică ar avea loc alegeri legislative, cu 4 puncte procentuale mai mult ca la începutul lui aprilie.

Este a treia creştere consecutivă în sondajele ZDF a alianţei de centru-dreapta şi cel mai bun rezultat din actualul sezon legislativ.

În ce-i priveşte, partenerii de coaliţie de stânga ai lui Merkel, Partidul Social-Democrat (PSD), par să întâmpine greutăţi în a câştiga puncte în timpul acestei crize şi au scăzut cu un punct procentual în preferinţele de vot de la începutul lui aprilie, ajungând la 16%. Şi Verzii, care erau în creştere de popularitate în perspectiva alegerilor din 2021, au scăzut de la începutul crizei cu 2 puncte, coborând la 18%. Nici formaţiunea radicală de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) nu a reuşit deocamdată să beneficieze de pe urma pandemiei, înregistrând o scădere de 9% în cel mai recent sondaj, de la circa 16% în a doua jumătate a lui 2019.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1250 de adulţi cu drept de vot din toată Germania, de marţi până joi, cu o marjă de eroare de +/-3%, potrivit site-ului ZDF.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *