Blocurile Horea 46A si Luminisului 13A vor intra in reabilitare termica. Acestea vor avea panouri solare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali s-au intrunit ieri, 28 iunie a.c., la ora 15.00, in sala Europa din cadrul Primariei Baia Mare, la o sedinta de indata. Acestia au votat in unanimitate pentru reabilitarea termica a blocurilor Horea 46A si Luminisului 13A.

Documentatia pentru obtinerea fondurilor europene se va depune astazi, 28 iunie a.c., cel putin asa a precizat reprezentantul Primariei Baia Mare, prezent la sedinta.

Reabilitarea termica a celor doua blocurilor  se face pentru realizarea unor indicatori de performanta energetica. In acest context, se urmareste scaderea consumurilor energetice si schimbarea instalatiilor care sunt deteriorate.

Astfel, pentru imobilul de pe strada Luminisului 13A s-a aprobat suma de 3.924.101,40 lei cu TVA inclus, iar pentru Horea 46A 3.841.630,87 lei si aici cu TVA inclus.

Cele doua imobile se vor reabilita termic cu vata bazaltica, geamurile si usile de la intrare, daca nu corespund actualelor norme care vor fi verificate in urma unui audit energetic, vor fi inlocuite. Totodata se vor schimba si instalatiile electrice, sanitare si de incalzire. Daca se va constata ca sarpanta este deteriorata si aceasta va fi inlocuita.

Prin acest proiect se va introduce, ca si sursa alternativa pentru prepararea apei calde menajere, panouri solare urmarindu-se astfel inregistrarea unei scaderi mari a consumului la apa calda.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. dan

    Cum ramine cu utilizatorii spatiilor? Componenta educationala/civica se va vedea? Ca de dat li se dau tiganilor multiple facilitati, insa gunoaiele ii ingroapa saptaminal. Chiar si in locuinte reabilitate termic, vor plati facturile? Nu cred…

    Reply
  2. liviu

    Cum sa le pui scart la aia pe fatade,mai ales ca le place sa-si faca foc prin case,sa nu mai zic ca hornurile improvizate se vor intalni cu scartul,curata veselie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2