Bloomberg: Ultimul trend in materie de schi este sa inchiriezi intregul munte

PNL

Zapada proaspata a devenit una dintre cele mai rare “materii prime” din lume, astfel ca un club privat de schi din statul american Colorado limiteaza accesul la doar 80 de oaspeti pe zi, exceptand situatia in care cineva inchiriaza intregul munte, un avantaj care diferentiaza aceasta statiune de altele mult mai renumite precum Aspen sau St. Moritz, informeaza Bloomberg, transmite AGERPRES.

Pentru 14.000 de dolari pe zi, cei interesati au la dispozitie intreaga suprafata schiabila de 1.819 acri (736 de hectare) a statiunii Silverton Mountain. Rezervarile sunt disponibile publicului si se vand cu cateva luni in avans, insa acces garantat au doar 25 de clienti fideli care au dobandit statutul “elite”. Pentru un supliment de 900 de dolari poate fi obtinut si un elicopter.

“Timpul este ceva de neinlocuit. Banii? Poti intotdeauna sa castigi altii”, declara Aaron Brill, unul dintre coproprietarii Silverton Mountain.

Silverton este doar unul dintr-o lista in crestere de cluburi de schi din SUA rezervate doar membrilor. De exemplu, pentru prima data in acest an, clubul de schi Hermitage Club din Vermont permite membrilor sa inchirieze, timp de o zi, intreaga suprafata de 194 acri (78,5 hectare) a muntelui, in schimbul unei sume de 60.000 de dolari. De asemenea, clubul Cimarron Mountain Club din Colorado are doar 15 membri, care in schimbul sumei de 3,2 milioane de dolari fiecare, primesc o proprietate cu o suprafata de 35 de acri (aproximativ 14 hectare) unde pot sa isi construiasca cabana de schi pe care si-o doresc, plus acces nelimitat pe cei 2.000 de acri (800 de hectare) de partie.

“Statiunile private de schi sunt noul avion privat. Ele ofera calatorilor de lux o experienta lipsita de cozi, astfel incat sa poata fi mai atenti la familiile si partenerii lor de calatorie”, afirma Jack Ezon, presedintele agentiei de turism Ovation Vacations.

Acest trend a fost inceput in 1999 de Yellowstone Club din Big Sky, Montana. Suprafata sa schiabila de 2.200 de acri (890 de hectare) este disponibila doar celor 864 de detinatori ai proprietatilor de pe acest munte, proprietati cu o valoare cuprinsa intre 3,15 milioane si 25 de milioane de dolari, la care se adauga un comision initial de 300.000 de dolari plus o taxa anuala de 39.500 de dolari.

“A introdus un nou nivel de exclusivitate definit prin capacitatea unei persoane de a investi intr-o proprietate imobiliara”, apreciaza Michael Berry, presedintele National Ski Areas Association.

In cele din urma, un club de schi care este rezervat doar membrilor este o optiune viabila din punct de vedere financiar, sustine David Panagrossi, proprietarul Plymouth Notch, cu club privat de schi din Vermont. In timp ce caderile de zapada nu mai sunt un lucru garantat, taxele platite de membrii sunt, subliniaza Bloomberg.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1