BMW a comandat celule de baterii electrice in valoare de peste 10 miliarde euro

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Constructorul auto german BMW a informat joi ca a comandat celule de baterii electrice in valoare de peste 10 miliarde euro de la firma chineza Contemporary Amperex Technology Co (CATL) si de la producatorul sud-coreean Samsung SDI, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

BMW a precizat ca a decis sa isi majoreze o comanda facuta anterior firmei chineze CATL de la patru miliarde euro, conform contractului initial anuntat la mijlocul lui 2018, pana la 7,3 miliarde euro in perioada 2020-2031. Aceste investitii suplimentare vor permite grupului sa isi asigure necesarul de celule de baterii electrice pe termen lung, a explicat directorul de achizitii de la BMW, Andreas Wendt.

De asemenea, BMW a informat ca a semnat un contract de furnizare de celule de baterii electrice cu producatorul sud-coreean Samsung SDI, contract cu o valoare de 2,9 miliarde euro si care acopera perioada 2021-2031. Samsung SDI este o divizie a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd si numara printre clientii sai companii precum Volvo si Volkswagen.

BMW a dezvaluit ca isi va asigura cobaltul necesar pentru producerea celulelor de la mine din Australia si Maroc pe care il va furniza catre CATL si Samsung SDI. De asemenea, litiumul necesar pentru productia celulelor va fi cumparat de la mine din Australia.

Constructorul german intentioneaza ca pana in 2023 sa aiba 25 de modele de automobile electrificate in oferta sa, dintre care mai mult de jumatate sa fie modele complet electrice. Estimarile BMW arata spre o dublare a vanzarilor de vehicule electrificate intre 2019 si 2021.

Industria auto din Europa promoveaza automobilele cu emisii zero pentru a respecta noile norme de poluare, o modificare de strategie care obliga producatorii auto sa isi modifice lanturile de aprovizionare si sa construiasca vehicule electrice in locul automobilelor echipate cu motoare pe combustie interna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *