BMW, Daimler, Volkswagen, amenda totala de 100 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Autoritatea antitrust din Germania a anuntat joi ca a aplicat o amenda totala de 100 de milioane de euro principalilor producatori auto ai tarii – BMW, Daimler si Volkswagen – pentru ca au format un cartel in scopul de a cumpara otel, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In perioada 2004 – 2013, companiile s-au intalnit in mod regulat cu producatorii de otel si alte firme din lantul de aprovizionare, pentru a discuta o crestere uniforma a pretului platit pentru achizitionarea otelului. Preturile ilicite care au rezultat de pe urma formarii cartelului au fost platite cel putin pana in 2016, au precizat oficialii de la Berlin.

Cei trei producatori auto au acceptat amenda. BMW va plati 28 de milioane de euro, in timp ce Daimler va achita 23,5 de milioane de euro.

Volkswagen, cel mai mare producator auto german, nu a dorit sa dea publicitatii valoarea amenzii, dar a salutat incheierea anchetei si clarificarile legale aparute.

Autoritatea antitrust a precizat ca preturile de achizitie ale produselor din otel care au facut obiectul cartelului reprezinta mai putin de 1% din valoarea finala a masinii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1