BMW obtine in premiera controlul societatii mixte pe care o detine in China

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a anuntat joi ca va plati 3,6 miliarde de euro (patru miliarde de dolari) pentru a deveni actionar majoritar la Brilliance – principala sa societate mixta din China, transmit Reuters, DPA si publicatia Handelsblatt Global, informeaza AGERPRES.

Este prima tranzactie de acest fel dupa ce Beijingul a inceput sa relaxeze reglementarile privind actionariatul pe cea mai mare piata auto din lume.

In urma acordului dintre BMW si producatorul auto chinez Brilliance, grupul german obtine o participatie de 75% in societatea lor mixta. De asemenea, BMW va investi pana in 2022 inca trei miliarde de euro si va deschide o noua fabrica in districtul Tiexi, pentru a profita de cererea de automobile electrice.

“Implementam cu rigurozitate strategia noastra de crestere pe piata chineza. Continuand sa investim in societatea mixta si in dezvoltarea si productia de automobile electrice, intarim importanta Chinei pentru noi ca piata dinamica de crestere”, a afirmat seful BMW, Harald Krueger.

In 2003, BMW si Brilliance au creat societatea lor mixta. Pana acum, BMW detinea o participatie de 50%, Brilliance detinea 40,5% iar restul de 9,5% apartinea orasului Shenyang.

In urma tranzactiei, va scadea dependenta Chinei de SUA pentru importurile de masini. Anul trecut, au fost importate pe piata chineza 81.000 de masini BMW produse in SUA, la fabrica din Carolina de Nord. In urma impunerii tarifelor vamale, BMW a fost fortat sa majoreze preturile.

Beijingul vrea sa-i convinga pe marii producatori auto sa investeasca mai mult in China si a decis atenuarea restrictiilor care plafonau la 50% actionariatul strain in societatile mixte din domeniul auto.

“Tinand cont de disputa comerciala dintre SUA si China, producatorii auto sunt stimulati sa produca vehicule pe piata pe care le vand”, a apreciat analistul independent James Chao. Acesta a adaugat ca obtinerea controlului asupra societatii mixte va permite BMW sa produca in China unele modele, cum ar fi SUV-urile X4, X5 si X6, care in prezent se fabrica in Statele Unite.

Pentru acest an, BMW se asteapta la noi vanzari record si un profit inainte de taxe la nivelul celui din 2017, de 10,7 miliarde de euro. Obiectivul grupului este sa livreze in acest an 140.000 de vehicule electrice si hibride BMW si Mini, un avans de peste 40% fata de 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1