BMW reduce bonusurile pentru angajati

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) va reduce din 2020 bonusurile acordate angajatilor pe baza performantelor companiei, a confirmat miercuri un purtator de cuvant, transmit Reuters si Xinhua, informeaza AGERPRES.

Conform noilor conditii de salarizare, un angajat care a primit in 2019 un bonus de 9.100 euro va primi in anii urmatori doar 7.600 euro. In plus, in viitor bonusurile de Craciun pentru angajatii care lucreaza 40 de ore pe saptamana vor fi calculate pe baza unei saptamani de lucru de 35 de ore, a explicat oficialul BMW. Acesta a declarat: “Aceste modificari ne vor permite sa evitam masurile drastice pe care alte companii le-au luat pentru a-si reduce costurile”.

Si grupul german Audi a anuntat marti ca va reduce pana la 9.500 de locuri de munca pana in 2025, pe fondul incetinirii vanzarilor pe plan global.

Conducerea BMW a discutat in ultimele saptamani cu sindicatele si reprezentantii furnizorilor masuri pentru reducerea costurilor cu peste 12 miliarde de euro pana in 2022.

Miercuri, reprezentantii BMW au anuntat ca au ajuns la un acord cu sindicatele privind reducerea costurilor, care evita “masurile dramatice”.

“Am ajuns la o solutie bazata pe solidaritate, care ne permite sa evitam masurile drastice luate in prezent de alte companii pentru reducerea costurilor”, a afirmat directorul general al BMW, Oliver Zipse.

In ultimele saptamani, companii germane importante, cum ar fi Daimler si Continental, au anuntat concedieri si reduceri de costuri, intr-un moment in care industria auto se pregateste de trecerea costisitoare la vehiculele electrice si este afectata de incetinirea vanzarilor pe plan global.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1