BMW se alătură Daimler în raportarea unor rezultate financiare peste estimări

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bGrupul german Bayerische Motoren Werke (BMW) a raportat rezultate trimestriale peste estimările analiştilor, datorită redresării cererii în toate regiunile, în special în China, transmit DPA şi Bloomberg, informează AGERPRES.

Profitul operaţional la divizia auto s-a situat la 2,24 miliarde de euro în primul trimestru din 2021, faţă de 229 milioane de euro în perioada similară din 2020, depăşind estimările analiştilor.

Producătorii auto beneficiază de pe urma redresării solide a cererii, care a început în China. Şi rivala Daimler AG a raportat rezultate peste estimări, în urma majorării vânzărilor în toate regiunile.

Livrările globale atât ale BMW cât şi ale Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler) au atins un nivel record în primul trimestru din 2021, datorită majorării cererii în China şi a lansării de modele exclusiv electrice şi hibride plug-in.

Grupul BMW AG a înregistrat un profit operaţional de 3,76 miliarde de euro în primele trei luni din 2021, faţă de 798 milioane de euro în perioada similară din 2020.

Pentru acest an, compania se aşteaptă ca profitul operaţional să fie semnificativ mai ridicat, în urma majorării livrărilor. În 2020, profitul operaţional a scăzut cu 35%, la 4,8 miliarde de euro.

În perioada ianuarie-martie 2021, BMW a vândut la nivel global 636.600 de automobile mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royce, cu 5% mai mult decât în primul trimestru din 2019 şi cu 33,5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Anul trecut, BMW Group a vândut un număr de 2,324 milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce la nivel mondial, cu 8,4% mai puţine decât în 2019.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *