BNR: Bancile au inasprit semnificativ standardele de creditare ipotecara pentru populatie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

credit-bancar-pentru-locuinte-prima-casa-apartamente 2Bancile au inasprit semnificativ standardele de creditare pentru populatie in trimestrul doi al acestui an pentru imprumuturile ipotecare, din cauza Legii privind darea in plata, iar pentru urmatoarele trei luni estimeaza o continuare a acestei tendinte, dar la intensitate mai redusa, reiese din Sondajul privind creditarea companiilor nefinanciare si populatiei realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

‘Standardele de creditare pentru imprumuturile ipotecare au continuat sa se inaspreasca semnificativ in T2/2016 ca urmare adoptarii Legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.(…) Pentru urmatoarele trei luni, institutiile de credit preconizeaza o continuare a tendintei de inasprire a standardelor aferente imprumuturilor pentru achizitia de locuinte si terenuri, insa cu o intensitate mai redusa’, reiese din sondajul citat.

In acelasi timp, cererea de credite ipotecare s-a diminuat in trimestrul doi al acestui an, iar pentru urmatoarele trei luni institutiile de credit estimeaza in continuare o diminuare a cererii pe acest segment.

Referitor la termenii creditarii, din sondaj reiese ca bancile au inasprit, in perioada analizata, conditiile referitoare la avansul solicitat clientilor, in sensul majorarii acestuia, si au diminuat perioada maxima de creditare.

‘In ceea ce priveste creditele de consum, in T2/2016, standardele de creditare s-au inasprit moderat. Pentru T3/2016, se prognozeaza o mentinere constanta a conditiilor de creditare pentru acest tip de imprumuturi’, se mai arata in documentul citat.

Cererea pentru astfel de credite a consemnat o dinamica ascendenta importanta in T2/2016, pe fondul majorarii cererii de imprumuturi de consum fara ipoteca, dar si celei pentru carduri de credit.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *