Boc a dat lovitura: Clujul va putea accesa direct fonduri europene prin programul Europa Digitala

PNL

Primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat joi, pe pagina sa de socializare, dupa intalnirea cu comisarul european Mariya Gabriel, ca orasul sau va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene in cadrul programului Europa Digitala.

“In intalnirea bilaterala cu comisarul european responsabil pentru economie si societate digitala, dna Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere si finantare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovarii. Programul Europa Digitala ne va permite, in perioada 2021-2027 sa atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilitatilor digitale, inteligenta artificiala, blockchain, securitate cibernetica si pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare”, a declarat Boc.

Edilul i-a prezentat comisarului european proiectul Cluj Innovation City, care se califica pentru finantare in cadrul programului Digital Europe / Europa Digitala.

“In intrevedere am discutat, nu in ultimul rand, despre profilul Clujului, consacrat in Europa Centrala si de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare si IT. / Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeana in parteneriat cu MCSI si Primaria Cluj-Napoca. Acest summit european are loc pentru prima data in Romania si face parte din calendarul manifestarilor organizate in contextul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene”, a precizat Boc.

epochtimes-romania.com

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1