Bode: Sensibilităţile interne invocate de un stat sau altul la refuzul de a primi România în Schengen nu pot fi argumente serioase

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, joi, că România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen încă din anul 2011, iar diversele sensibilităţi pe care un stat membru sau altul le invocă pentru refuzul aderării ţării noastre nu mai pot reprezenta reprezenta argumente serioase, informează AGERPRES.

„România are un obiectiv de importanţă majoră: dobândirea calităţii de stat membru Schengen. Evaluările desfăşurate în toamna anului trecut au reconfirmat nivelul înalt la care România aplică toate standardele Schengen. România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen nu de acum, ci din 2011. Diversele sensibilităţi de ordin intern pe care un stat membru sau altul le invocă pentru a justifica refuzul de a primi România în spaţiul Schengen nu mai pot reprezenta argumente serioase. Din punctul nostru de vedere, decizia de anul trecut a fost profund nedreaptă, dar România îşi reafirmă atitudinea constructivă, proeuropeană extrem de importantă, mai ales în actualul context geopolitic”, a declarat Lucian Bode la finalul întâlnirii cu omologul spaniol, Fernando Grande-Marlaska Gomez.

El a arătat că România şi Spania au obiectiv comun securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole