Boeing si Airbus au livrat un numar record de avioane civile in 2018

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Cei doi mari constructori de avioane de pasageri, Boeing si Airbus, au anuntat marti ca au livrat, fiecare, un numar record de avioane civile in 2018, in pofida problemelor intampinate de unii furnizori, probleme care au perturbat calendarul de livrari al celor doua companii, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Grupul american Boeing Co a informat ca a livrat un numar record de 806 avioane de pasageri in 2018, o cifra care ii permite sa isi pastreze titlul de cel mai mare producator mondial de avioane, chiar daca este vorba de un numar inferior tintei de 810-815 avioane pe care si-a propus-o pentru acest an.

In replica, rivalul european Airbus a anuntat la randul sau ca si-a atins privind livrarea a 800 de avioane de pasageri in 2018, conform datelor provizorii, adaugand ca miercuri, dupa inchiderea bursei, va da publicitatii cifrele definitive.

In 2018, Boeing a livrat 806 avioane, in crestere fata de 763 avioane in 2017. Cele mai vandute au fost avioanele din familia Boeing 737, cu 580 de exemplare livrate clientilor in 2018.

“Inca odata, Boeing a ridicat stacheta in 2018 gratie concentrarii incredibile a colegilor nostri pentru a indeplini nevoile clientilor si a imbunatati continuu calitatea si productivitatea”, a declarat presedintele Boeing Commercial Airplanes, Kevin McAllister.

De asemenea, Boeing a informat ca in 2018 a primit comenzi ferme pentru 893 de avioane (dintre care 203 in luna decembrie) cu o valoare de catalog de 143,6 miliarde dolari. Gratie ultimelor comenzi, grupul american sustine ca are un carnet de comenzi care se intinde pe sapte ani.

Cifrele privind livrarile sunt importante pentru cifra de afaceri a producatorilor aeronautici, deoarece, in general, companiile aeriene platesc atunci cand iau in posesie aparatul. In plus, livrarile sunt un bun indicator al fluxului de numerar disponibil al producatorilor de avioane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2