Bogdan Aurescu a discutat cu omologul austriac despre facilitarea revenirii spre tara a transportatorilor romani de marfa

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, sambata, o convorbire telefonica cu omologul sau din Austria, Alexander Schallenberg, despre facilitarea revenirii spre tara a transportatorilor romani de marfa ramasi blocati pe diferite trasee dinspre Italia spre Romania, informeaza MAE, transmite AGERPRES.

“In continuarea demersurilor efectuate de Ministerul Afacerilor Externe, in limita competentelor si responsabilitatilor sale, in contextul evolutiilor la nivel european legate de gestionarea si prevenirea COVID-19, cu privire la facilitarea revenirii spre tara a transportatorilor romani de marfa, ramasi blocati pe diferite trasee dinspre Italia spre Romania, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut astazi o convorbire telefonica cu ministrul afacerilor externe austriac, Alexander Schallenberg”, se arata in comunicatul MAE.

Conform aceleiasi surse, ministrul austriac a fost de acord ca este foarte importanta neafectarea libertatii de circulatie a marfurilor in cadrul Uniunii Europene.

“Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat situatia transportatorilor romani de marfa, ramasi blocati pe diferite trasee dinspre Italia spre Romania si a adresat rugamintea ca partea austriaca sa acorde sprijin pentru facilitarea tranzitului spre Romania al acestor transporturi. Ministrul austriac de externe a fost de acord ca este foarte importanta neafectarea libertatii de circulatie a marfurilor in cadrul Uniunii Europene, mai ales in perioade de criza cum este cea din prezent”, se mentioneaza in comunicat.

Cei doi ministri au discutat si despre masurile luate la nivel national pentru prevenirea si combaterea epidemiei de COVID-19. Ei au convenit sa ramana in contact direct pentru continuarea cooperarii bilaterale, potrivit sursei citate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1