Bogdan Licu: La momentul retragerii pasaportului Sorinei au fost indicii de obtinere nelegala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat ca pasaportul fetitei din Baia de Arama a fost oprit de catre un procuror al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie pentru ca existau indicii ca documentul ar fi fost obtinut “prin metode nu tocmai legale”, informeaza AGERPRES.

“Cu privire la pasaport, in momentul in care a fost retras pasaportul au existat anumite indicii ca ar fi fost obtinut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot sa va spun. In momentul de fata s-au rezolvat mai multe dintre aceste aspecte. In perioada urmatoare veti vedea rezultatul. Nu a fost nimeni pus sub invinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date si indicii privind nereguli existente la momentul eliberarii pasaportului”, a explicat Licu.

El a spus ca SIIJ avea competenta, pentru ca in acest dosar penal este vizat si un magistrat.

Intrebat daca fetita poate pleca cu familia adoptiva, desi instanta din Slatina a amanat luni pronuntarea, procurorul a explicat ca sentinta definitiva a ramas in vigoare dupa ce instanta a respins solicitarea Ministerului Public de revizuire a sentintei.

Licu a afirmat ca miza dosarului penal este lamurirea tuturor aspectelor legate de dosarul de adoptie a fetitei din Baia de Arama si ca la acest moment doar acest caz mai tine in loc copilul pe teritoriul Romaniei.

Procurorii SIIJ au deschis o ancheta pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a fetitei, respectiv instrumentarea dosarului penal in care un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova a efectuat o perchezitie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetita.

Judecatoria Slatina a fixat un nou termen pentru joi, 18 iulie, in cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina, fetita din judetul Mehedinti adoptata de sotii Sacarin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *